2500 DAGEN RuSt: HET DIKSTE BOEK VAN DE EEUW

9 november 2014

Op elke van de 2500 pagina's staat een tekening van RuSt - alias Ruben Steeman en met 15 centimeter is het ’t dikste boek van de eeuw. Met tekening nummer 2500 in zicht ontstond het idee om alle pentekeningen in één heel erg dik boek te bundelen. Het leek bijna een onmogelijke opgave.Dikste boek van de eeuw.

Het A5-formaat boek is even dik als breed, en weegt een belachelijke 3,5 kilo. Het is handgebonden, heeft een lasergesneden typografisch omslag en prachtig diepzwart drukwerk van de 2500 handgemaakte tekeningen. Zelfs de paginacijfers en het colofon zijn handgetekend. Als je de tijd zou nemen om naar elke tekening tien seconden te kijken, zou het je zeven uur kosten om alles te zien.

2500 dagtekeningen
De eerste tekening komt uit 2002, en vanaf 2009 is er zonder uitzondering van elke dag een tekening. Zo beslaat het boek bijna zeven jaar aan dagen. Bladerend door het boek krijg je een indruk van Rubens leven van de afgelopen jaren, maar zijn er ook visuele vondsten, rare hersenspinsels en veel kleine verhalen-in-een-tekening. Het boek, en de serie dagtekeningen (die nog altijd doorgaat) kun je vinden op http://www.elkedagrust.nl/

Nieuwsgierig geworden? Bekijk 2500 DAGEN RuSt op d'jongehond.nl

Reageer hier en praat mee!

Delen

Tip van de redactie

Rijks, Masters of the Golden Age

Rijks, Masters of the Golden Age

Marcel Wanders

€ 125,00

Volg d'jongeHond