RECEPT VAN DE MAAND OKTOBER 'KONIJN MET CANTHARELLEN EN MOSTERDSAUS'

5 oktober 2014

Deze maand is ons recept van de maand Konijn met cantharellen en mosterdsaus.  Dit recept is afkomstig uit Wild: het beste scharrelvlees komt van de jager van Ronald Timmermans, Remko Kraaijeveld.




Toen het er nog van wemelde, werden konijnen onder armeluisvoedsel geschaard. Een onterechte kwalificatie. Duinkonijn dat zich tegoed heeft gedaan aan zilte kruiden ontwikkelt een bijzondere smaak. Vers gegeten is een konijn op zijn best.

Ingrediënten Konijn

1 DUINKONIJN
PEPER EN ZOUT
1 DL OLIJFOLIE
100 G BOTER
BORRELGLAASJE PORT
6 SJALOTTEN, GESNIPPERD
2 TAKKEN TIJM
2 LAURIERBLADEREN
2 DL WITTE WIJN
1 DL WILDGLACE
2 EL ZAANSE MOSTERD
1 DL ROOM

De cantharellen

200 G CANTHARELLEN
1 SJALOT, GESNIPPERD
1 TEEN KNOFLOOK, GESNIPPERD
ZOUT EN PEPER

Bereiding

KONIJN

Peper en zout het konijn. Verhit olie en boter en braad het vlees hierin aan. Laat 15 minuten zachtjes garen. Haal het konijn uit de pan en doe over in een braadslede. Deglaceer de pan met port. Voeg sjalotten, tijm, laurier, wijn, wildglace en mosterd toe. Meng goed en giet over het vlees. Laat 1,5 uur afgedekt stoven in de oven op 130 °C Check af en toe of het nog vochtig genoeg is. Laat de laatste 40 minuten onafgedekt garen.

DE CANTHARELLEN
Borstel de cantharellen schoon. Fruit sjalotten en knoflook aan in de boter. Zet het vuur hoger, voeg de paddenstoelen toe en stoof gaar. Breng op smaak met zout en peper.

DE SAUS
Haal het vlees uit de braadslede. Zeef de saus.

Serveren
Schik de stukken konijn op eenschaal en lepel de saus erover en schik de cantharellen enomheen.


Nieuwsgierig geworden? Bekijk WILD HET BESTE SCHARRELVLEES KOMT VAN DE JAGER op d'jongehond.nl

Reageer hier en praat mee!

Delen

Tip van de redactie

Rijks, Masters of the Golden Age

Rijks, Masters of the Golden Age

Marcel Wanders

€ 125,00

Volg d'jongeHond